• Наградата за социјално претприемништво патува низ Македонија

  Почнувајќи од 5 – ти април (вторник) тимот на Наградата за социјално претприемништво, ќе патува низ Македонија. Шест работилници на тема генерирање на бизнис идеи ќе се случат во Тетово, Битола, Охрид и Штип. Во рамките на овие работилници, младите и студентите ќе  имаат можност подлабоко да навлезат во терминологијата и суштината на социјалното претприемништво. Младите примарно ќе ги идентификуваат проблемите во својата локална заедница, а потоа  ќе дадат идејни решенија за истите. Работилниците ќе бидат под водство на Марија Матовска, координаторка на Наградата за социјално претприемништво Македонија. На работилниците ќе присуствуваат гости кои се засегнати од проблематиката на социјалното претприемништво и кои ќе се обидат на младите луѓе да им објаснат како се креираат идеи и како се стигнува до нивна реализација.

  Oва е можност за сите млади луѓе да бидат чекор поблиску до креирање на својот социјален бизнис, а со тоа да ја земат иднината во свои раце и да го направат ова општество подобро место за живеење.

  Распоредот на работилниците е следен:

  1. 05.04 (вторник) – 13 часот Универзитет на Југоисточна Европа – Тетово

  2. 06.04 (среда)-  11 часот на ФИКТ/ Биотехнички факултет и 14 часот во Кредо центар – Битола

  3. 07.04 (четврток)- 11 часот на Факултетот за угостителство и туризам и 17 часот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ – Охрид

  4. 11.04 (понеделник)- 12 часот на Економскиот факулет – Штип

  5. 15.04 (петок)- 10:30 часот на Меѓународниот универзитет Визион- Гостивар.

  Работилницте се бесплатни, а пријавувањето може да го направите тука.

  Ве очекуваме!

  Следете не и преку: #StudentsInMK #SIA2016

  Тимот на наградата за социјално претприемништво